A Nő szépség

 

A Nő Isten nagyszerű teremtménye, a természet csodája. Hihetetlen remekmű, az univerzum lényege és összegződése. A ház úrnője, a valódi irányító, a férfi kedves párja és segítője. Az ő kezében van a világ kulcsa, a gyermekek sorsa, lágyság, gyengédség, szépség és kecses báj titokzatos keveréke. Egyesíti magában a szolgálatot, a türelmet és a szeretetet. A szépség szimbóluma. Vigasztalja és felvidítja férjét, gyermekeit és vendégeit. A nő szépség, rejtély, kellemessé teszi a világot. Nélküle üres az otthon, elesett a férfi, a világ elveszíti minden vonzerejét.

 

A nő, mint anya

Reményt adó társ a bajban

 

Minden nehézséget és bánatot türelemmel visel. Lerölti könnyeidet, amikor bánat sújt. Milyen türelmes és állhatatos, nő nélkül a férfi élete hajnalán kiszolgáltatott, élete delén boldogtalan, élete alkonyán pedig vigasz nélkül marad. Életed édesanyád lélegzetéből fakadt. Első szavaidat az Ő ajkairól tanultad, ő az első tanítómestered és gurud, ő törölte le első könnyeidet, nő van melletted utolsó lélegzetednél, utolsó sóhajodnál, amikor már mindenki hátat fordított neked.

 

A nőiség szent eszményei Indiában

 

Ha a nő tiszta, általa a férfi is megtisztulhat és üdvözülhet. Általa az egész emberi faj képes megtisztulni. Az otthonból templomot tud varázsolni. A hindu nők mindmáig a hindu nép erkölcsének őrei, tisztaságuknak köszönhetően a hindu vallás, kultúra és civilizáció, a számos idegen hódítás ellenére, még mindig fenáll, más civilizációk pedig már rég eltűntek. A nőknek azt tanítják, hogy erényüket tartsák leértékesebb kincsüknek. Tisztaságuk ragyogással és élettel tölti meg az otthont.

Részletek Srí Szvámí Sivánanda: Utak a boldogsághoz című művéből

 

Női illóolaj

Női illóolajkeverék

Női jóga

Pin It on Pinterest