Tanulás, vizsga, felvételi felkészülés doTERRA illóolajokkal

Mutatok nektek pár illóolajat, amely abban van a segítségünkre, hogy hogyan segíthetnek a gyerekeknek az iskolai és otthoni tanulásban, és nem mellesleg saját magunknak a munkahelyen. Manapság nagyon hasznos ha már a gyerekeket is arra tanítjuk, hogy bizonyos rutinok- rituálék alakuljanak ki a dolgaik körül így a tanulás során is. Ebben tudnak nekünk segíteni az illóolajok is, hiszen a rituálénk részévé válnak már a gyerekeknél is. Az illóolajok terápiás hatásai nagyon sokféleképpen tudnak segíteni. A bennük megtalálható hatóanyagok, kémiai vegyületek hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez, helyreállításához és számos más területen is támogatást adnak mint például a tanulás. A legtöbb kutatás alátámasztja, hogy az illatok hatással vannak az agyműködésünkre, ezáltal befolyásolják hangulatunkat, mentális állapotunkat és képességinket.

Kortól függetlenül előfordul néha, hogy nehezünkre esik kitartóan egy adott feladatra összpontosítani a figyelmünket. Vannak olyanok is, akiknek az átlagosnál is nehezebb a figyelmüket egy dologra összpontosítani. A figyelemzavaros vagy éretlen idegrendszerű gyerekek sokszor kapják a “rossz” címkét vagy más kellemetlen bélyeget ragasztanak rájuk pedagógusok is.

A másik dolog, amikor szintén nagyon nehéz odafigyelni valamire, vagy végig vinni egy feladatot, amikor az érzéseink elárasztanak vagy túl sok az inger körülöttünk. Ekkor az agyunk túlságosan is aktív, ami szintén nem jó hatással van a koncentrálásunkra.

A doTERRA megalkotott illóolaj keverékei már nagyon sokszor bizonyítottak, megváltoztatva sok gyerek iskolai karrierjét, életét. Szülőként pedig jó érzés tudni, hogy segítségünkre vannak a természet csodái és vannak eszközeink elősegíteni a gyerekek jobban teljesítsenek, könnyebben, gyorsabban legyenek túl a feladatokon, és örömüket leljék benne, szorongás helyett.

Íme azok az illóolaj keverékek, amelyek segítik a koncentrációt, egyensúlyt teremtenek vagy motiválnak bennünket és gyermekünket:

 • doTERRA Balance (EGYENSÚLY) illóolaj keverék

A Balance egy érzelmi-egyensúly-keverék, amely nyugodt, jó közérzetet teremt az egész családban. A tanulás nem egyszerű feladat, ezért szülő és gyermek részéről is előfordulhat az érzelmi harmónia kikapcsolása vagy a teljesítéstől való szorongás érzése. A Balance segíti a szervezet stresszmentesítését, és a relaxálást. Elősegíti azt, hogy az idegrendszer visszanyerje egyensúlyát, és ezáltal a test összes rendszere kiegyensúlyozottabbá váljon, újra kapcsolatot teremtve az ösztönös énünkkel, lecsitítva félelmeinket, fájdalmainkat. Használjuk diffúzorba vagy csak egy nagy mély lélegzet a tenyerünkből.

A steady ideális nyugtató hatás eléréséhez. Amikor túlterheltnek érzed a gyermekedet, kenj egy kis Steady keveréket a tarkójára vagy a csuklójára hogy a kedélyállapota ismét egyensúlyba kerüljön. A Steady nyugtatja a bőrt, és javítja a kedélyállapotot, ezért remek a mindennapi használatra. Hozzájárul a nyugodt és kiegyensúlyozott kedélyállapot megteremtéséhez. A test minden pontjára kiterjedő, teljes körű relaxációt biztosít. Segít a lényeges dolgokra összpontosítani.

 • doTERRA Intune (FIGYELEM és KONCENTRÁCIÓ) illóolaj keverék

Figyelmet és koncentrációt elősegítő illóolaj-keverék, amely tökéletes a tanulási vagy koncentrációs pillanatokban, rendkívüli segítséget nyújtva azok számára, akik figyelme elkalandozik, vagy fáradt. Az InTune olyan esszenciális olajokból tevődik össze, melyek segítenek az elvégzendő feladatra koncentrálni, javítják és fenntartják az összpontosítás érzetét, elősegítik a nyugalom és tisztán látás érzetét, ezért szokták a “vizsgaidőszak” keverékének is hívni. Használhatjuk külsőleg: Masszírozzuk bele gyermekünk lábfejébe, talpába, hogy ösztönözze az összpontosítást és a feladatra való koncentrálást, plusz komoly koncentrációt igénylő tanulás előtt egy-egy cseppet a halántékukra és a tarkójukra is mehet.

 • doTERRA Thinker (figyelem, fokusz) a gyerekolaj kollekció InTune változata

A gyerekek számára készült Thinker – a gyerek kollekció egyik tagja, amely gyerekek és felnőttek számára egyaránt nagyon hasznos.  Nálunk a Thinker kerül be a hátizsákba és imádják gyengéd, de friss illatát. Kicsit nagyobbaknál már jöhet az In Tune is, a legnagyobb gyermekem aki a középiskolai felvételire készül ő már ezt is használja, mikor mihez van kedve.

 • doTERRA Motivate (BÁTORÍTÓ) illóolaj keverék

A Motivate olaj, elindít, bátorságot, hajtóerőt és ösztönző erőt ad, hogy végre cselekedjünk, végre tudjuk hajtani a feladatainkat. Túlterhelt állapotok, mentális fáradtság, kimerültség esetén, ha elvesztettük a céljainkat és a motivációnkat, ezekben az esetekben kimozdít a bénultságból és segít elindulni, hogy valahol el tudjuk kezdeni, hogy beleinduljunk, akcióba lendüljünk. Tehát a Motivate lendületet és erőt ad, hogy szembenézzünk a kihívásokkal vagy a viszontagságokkal. Párologtassunk Motivate olajat tanulás közben a gyermekeink motiválására, hogy jobban menjen a tanulás. Vagy használhatjátok külsőleg is: cseppentsük a tenyerünkre 1 csepp olajat és lélegezzük be mélyen, majd a maradékot kenjük tarkónkra.

 • doTERRA Brave (Bátorság) a gyerekolaj kollekció Motivate változata

A Brave Bátorító keveréket a pozitív megerősítések gyakorlatával, és kezdje minden napját határozottan és magabiztosan. Kenjen egy keveset a Brave keverékből a tarkójára és a pulzuspontjaira, hogy pozitív érzésekkel töltődjön fel.a Brave a tökéletes keverék arra, hogy felélénküljön, és bátorságot merítsen, amikor gyámoltalannak érzi magát. Az amyrisfából kinyert egyedülálló esszenciális olajjal készülő Brave segít nyugodt légkört teremteni. Élete nagyobb (vagy éppen kisebb) horderejű pillanatainak megélése előtt vigyen fel belőle egy keveset a talpára és a kézfejére, hogy bátorságot és pozitivitást merítsen belőle feltöltődve az érzéssel, hogy bármire képes.

 • doTERRA Peace (BÉKE) Illóolaj keverék

A Peace olaj a béke, lelki béke olaja, amely nagy segítség lehet számunkra, ha gyermekünk vagy akár mi felnőttek is ADD, ADHD, összpontosítási problémákkal küzdünk vagy bárhol hiperaktivitási gondok merülnek fel. Ha nem tudunk odafigyelni a feladatra, nem tudjuk nyugodtan végigülni az órát, mindig valami eltereli a figyelmünket, akkor használjuk a Peacet. Nagy segítséget jelent akkor is, ha ki kell állnunk szerepelni: szóbeli felelet gyermekeknél, vizsgaidőszakban vagy nagyobb megmérettetések előtt. Párologtassunk Peacet tanulás közben vagy akár az iskolában, az osztályteremben, az órák alatt a gyermekek megnyugtatására is. Vagy használhatjátok külsőleg is: cseppentsük a tenyerünkre 1 csepp olajat és lélegezzük be mélyen, majd a maradékot kenjük tarkónkra. De használhatjuk fürdővizünkbe vagy talpra is lefekvés előtt, a jó alvás elősegítésére.

 

Íme azok az önálló illóolajok, amelyek segítségünkre lehetnek a tanulásban:

 • doTERRA Bormenta illóolaj (Mentha piperita)

frissít, stimulál, fokozza a mentális éberséget

 • doTERRA Eukaliptus illóolaj (Eucalyptus radiata)

frissít, stímulás, segít a produktivitásban

 • doTERRA Rozmaring illóolaj (Rosmarinus officinalis)

erőteljesen hat a memóriára, segíti a fókuszálás képességét és a saját tapasztalatom alapján legjobb a citrommal párosítani

 • doTERRA Citrom illóolaj (Citrus limon)

jelenbe hoz, a most megélése, nem tud elkóborolni a gondolatunk, a koncentráció és a fókusz tökéletes lesz főleg a rozmaringgal együtt és nem mellesleg mint minden citrus illóolaj hangulatemelő hatású

 • doTERRA Bazsalikom illó olaj (Ocimum basilicum)

alkalmas a stressz csökkentésére, növeli a mentális tisztaságot és javítja az összpontosítás képességét

Sorolhatnám még az önálló illóolajokat, hiszen szinte az összes citrusféle (bergamot, mandarinlime, grapefruit, vadnarancs) a hangulatemelő hatásuk miatt bármikor használatba vehető. Ha a gyerekek a napi rutinjukba beillesztik az illóolajok használatát, akkor hagyatkozhatunk az orrukra is, mert tudni fogják mire is van éppen szükségük.

A gyerekek a fenti leírt segítségekkel egyre könnyebben fognak tanulni, a tanultakat megjegyezni, és összességében sokkal jobb élménye lesz a tanulásról.

Ha szeretnéd természetes és terápiás minőségű doTERRA illóolajokkal támogatni magad és a gyermeked, hogy a legtöbbet és a legjobbat hozzátok ki magatokból, keress meg bátran, segítünk minden lépésben!

HA SZERETNÉD MEGVÁSÁROLNI EZEKET AZ OLAJAKAT KATTINTS IDE

Pin It on Pinterest