Tanévkezdés illóolajokkal

Illóolajok, amelyek segítik a koncentrációt, egyensúlyt és békét teremtenek vagy motiválnak bennünket vagy gyermekünket a kötelező feladatok elvégzésében:

doTERRA Balance (EGYENSÚLY) illóolaj keverék:


A Balance egy érzelmi-egyensúly-keverék, amely nyugodt, jó közérzetet teremt az egész családban. A tanulás nem egyszerű feladat, ezért szülő és gyermek részről is előfordulhat az érzelmi harmónia kikapcsolása vagy a teljesítéstől való szorongás érzése. A Balance segíti a szervezet stresszmentesítését, és a relaxálást. Elősegíti azt, hogy az idegrendszer visszanyerje egyensúlyát, és ezáltal a test összes rendszere kiegyensúlyozottabbá váljon, újra kapcsolatot teremtve az ösztönös énünkkel, lecsitítva félelmeinket, fájdalmainkat. Használható szorongás enyhítésére: kenjétek a nyakatokra vagy a csuklótokra. A nyugodt, ellazult és kiegyensúlyozott környezethez párologtassatok tanulás közben Balance olajat. A mindennapos stresszérzet csökkentésére vagy a nyugodt alvás és békés álmok elősegítésére masszírozzuk a talpunkba.

doTERRA InTune  (FIGYELEM és KONCENTRÁCIÓ) illóolaj keverék:

Az InTune figyelmet és koncentrációt elősegítő illóolaj-keverék, amely tökéletes a tanulási vagy koncentrációs pillanatokban, rendkívüli segítséget nyújtva mindazok számára, akik figyelme elkalandozik, vagy fáradt. Az InTune olyan esszenciális olajokból tevődik össze, melyek segítenek az elvégzendő feladatra koncentrálni, javítják és fenntartják az összpontosítás érzetét, elősegítik a nyugalom és tisztán látás érzetét, ezért szokták a “vizsgaidőszak” keverékének is hívni. Használhatjuk külsőleg: Masszírozzuk bele gyermekünk talpába, hogy ösztönözze az összpontosítást és a feladatra való koncentrálást,  tanulás előtt tehettek egy-egy cseppet a halántékukra és a tarkójukra is. Az InTune olajat használhatjuk még napi mélypontok idején is, megújult lendületért és frissességért, illetve hatékonyan alkalmazható külsőleg a csuklótokra kenve egy nehéz munkanap alatti összpontosítás megsegítésére.

doTERRA Motivate (MOTIVÁLÓ és BÁTORÍTÓ) illóolaj keverék:


A Motivate olaj, elindít, bátorságot, hajtóerőt és ösztönző erőt ad, hogy végre cselekedjünk, végre tudjuk hajtani a feladatainkat. Túlterhelt állapotok, mentális fáradtság, kimerültség esetén, ha elvesztettük a céljainkat és a motivációnkat. Segít elindulni, hogy el tudjuk kezdeni, hogy beinduljunk, akcióba lendüljünk. A Motivate lendületet és erőt ad, hogy szembenézzünk a kihívásokkal vagy a viszontagságokkal. Párologtassunk Motivate olajat tanulás közben a gyermekeink motiválására, hogy jobban menjen a tanulás. Vagy használhatjátok külsőleg is: cseppentsük a tenyerünkre 1 csepp olajat és lélegezzük be mélyen, majd a maradékot kenjük tarkónkra.

doTERRA Peace (BÉKE) Illóolaj:

A Peace, lelki béke olaja, amely nagy segítség lehet számunkra, ha gyermekünk vagy akár mi felnőttek is ADD, ADHD, összpontosítási problémákkal küzdünk vagy bárhol hiperaktivitási gondok merülnek fel. Ha nem tudunk odafigyelni a feladatra, nem tudjuk nyugodtan végig ülni az órát, mindig valami eltereli a figyelmünket, akkor használjuk a Peacet. Nagy segítséget jelent akkor is, ha ki kell állnunk, szerepelni kell: pl.: szóbeli felelet gyermekeknél, vizsgaidőszakban vagy nagyobb megmérettetések előtt. Párologtassunk Peacet tanulás közben vagy akár az iskolában, az osztályteremben, az órák alatt a gyermekek megnyugtatására is. Vagy használhatjuk külsőleg is: cseppentsük a tenyerünkre 1 csepp olajat és lélegezzük be mélyen, majd a maradékot kenjük tarkónkra. De használhatjuk fürdővizünkbe vagy talpra is lefekvés előtt, a jó alvás elősegítésére.

Immunerősítő illóolajok

Néhány illóolaj kifejezetten javasolt az immunrendszer egészségének támogatására:

 • Vadnarancs
 • On Guard
 • Kakukkfű
 • Citrom
 • Stronger

Ezeket az olajokat párologtathatjuk, vízbe cseppenthetjük vagy hígítva a gyerekek talpára kenhetjük.

Őszi-téli időszakban fontos szerepet kap a levegő fertőtlenítése. Megfelelően használva egy aromaterápiás diffúzorral fertőtleníthetjük a gyerekszobát, légteret. Párologtathatunk:

 • Teafa
 • Citrom
 • On Guard
 • Air, Air-X

Olajokat hazaérkezés után vagy lefekvés előtt. Nálunk egész éjszaka működik a diffúzor a szobákban.

Pihenés, nyugodt és megfelelő alvás nagyon fontos a tanévkezdés során is:

Hatékonyan csillapíthatjuk a kedélyeket, vagy akár megelőzhetjük az indulatok elszabadulását, ha Citrus Bliss és Balance keverékek 1-1 cseppjét tesszük a gyerek tenyerébe: szippantson belőle néhányat mélyen, majd kenje a tarkójára. Alternatívaként használhatjuk a gyerekkészlet Calmer és Steady keverékeit.

Elősegíthetjük az elalvást, és a pihentető alvást:

 • Levendula
 • Serenity
 • Vadnarancs
 • Mandarin

néhány cseppjének párologtatásával. Különösen téli időszakban támogathatjuk éjszakai párologtatással a tiszta légzést – ezáltal a békés alvást – pár csepp:

 • Air
 • Eukaliptusz
 • Szibériai jegenyefenyő
 • Ciprusfa párologtatásával.

Ha kedvet kaptál az illóolajok használatához, szeretnéd te is a természet nagyszerű erejét otthonodban, keress meg bátran, segítünk!

Figyelem! Az esszenciák használata nem helyettesíti a szakszerű orvosi kezelést!

Fontos!
Az esszenciális olajok nem helyettesítik a gyógyszereket, vagy az orvos által előírt terápiát! Minden esetben konzultáljon orvosával, ha elkezdi használni az esszenciális olajokat! Egy Ön számára új olaj használata előtt mindig végezzen először bőrtesztet!
Gyermekeknél, érzékeny bőrűeknél javasolt hordozóolajban hígítani az olajokat!
Esszenciális olajokat szembe fülbe, orrba, nyílt sebbe csepegtetni tilos!
Ha allergiás reakciót tapasztal, függessze fel az olaj használatát!
Ha fényérzékenyítő olajokat használ bőrön, kerülje a közvetlen napsütést és uv – sugárzást 12 órán át!

Írj bátran, ha Te is szeretnéd megtapasztalni a doTERRA illóolajok erejét vagy, ha bővebb információra lenne szükséged! Ha szeretnél vásárolni vagy regisztrálni itt is megteheted.

Pin It on Pinterest