Tömjén illóolaj – az olajok Királya

A Tömjén illóolaj  az olajok Királya néven is ismert. Nem véletlen az elnevezés, hiszen igen széleskörűen alkalmazható az egészségre gyakorolt hatása végett is. Karácsonykor az otthon elmaradhatatlan része, hiszen a három napkeleti király egyike a kis Jézus megszületésekor tömjént vitt ajándékba.

Az évszázados tapasztalatok azt mutatják, hogy a tömjén olaj:

  • Csökkenti a ráncok mélységét, elősegíti a bőr regenerálódását, jól alkalmazható a sebek, hegek, forradások, műtéti varratok utókezelésében.
  • Fertőtleníti a gyulladást és csökkenti a viszketést a száraz, ekcémás, gyulladt bőr esetében is.
  • Az idősödő, érett bőr ápolásában is sikerrel alkalmazható.
  • A terápiás tisztaságú tömjén olajat rendkívül jól lehet használni a légzőszervi megbetegedések esetén is.
  • Köhögéscsillapítóként, hörghurut, homloküreg gyulladás, melléküregi dugulások, nátha és asztma ellen.
  • Belsőleg alkalmazva erőteljes gyulladáscsökkentő hatása ízületi problémák esetén közismert.
Az esszencia szaglás útján segíti a meditációt, fejleszti a figyelmet, lélekemelő hatású.
Az adventi várakozás időszakában ez az illóolaj az ünnepre való felkészülésben és a testnek és a léleknek ünneplőbe történő öltöztetésében segíthet nekünk, az illata a lakásban nekem a régi nagyis karácsonyt idézi!
A tömjént füstölőként számos vallás használta már az ókortól kezdve.
A napkeleti bölcsek kis Jézusnak vitt ajándékok egyike is a tömjén volt az arany és a mirha mellett. Ez is mutatja az értékét, s hogy mekkora becsben tartották.

Az illata a növényi rész: boswellia carterii, frereana és sacra fák gyantája. Gőzdesztillációval állítják elő az esszenciát, az aroma jellege meleg, fűszeres, tiszta illat, legfőbb kémiai összetevők: alfa-pinén, limonén és az alfa-tujén.

Használata

Alkalmazhatjuk külsőleg, hogy a bőrhibákat csökkentse. Párologtatóba cseppentve, hogy a levegőből inhaláljuk be. Belsőleg is használható, akár egy pohár vízbe cseppentve megihatjuk. Masszázshoz is alkalmazhatjuk, ekkor ajánlott hígítani hordózóolajjal. Bőrápolási napi rutinjaink része is lehet, ha a fiatalos bőr megőrzése fontos számunkra.

Tömjén olaj
Tömjén touch

Pin It on Pinterest