Krém készítése házilag nem is olyan nagy ördöngösség

Krém készítése házilag számtalan előnnyel jár, mentes mindenféle adalékanyagtól, vegyszertől, tartósítószerektől. Fontos, hogy milyen alapanyagot választunk, legyen minél tisztább, mentes a különféle kemikáliáktól. A boltokban megvásárolható kozmetikumok nem igazán a természetes alapanyagokban gazdagok, inkább kőolaj származékok találhatóak bennük, ásványi összetevők álnéven. sok olyan dolgot adnak el nekünk amit a szervezetünk egyáltalán nem tud hasznosítani.

Belekerülhetnek allergiát okozó fémek a gyártási folyamatok során. Parabének olyan vegyületek amiket tartósításra használnak,  de beleszólnak a hormonháztartásba, és allergiát is okozhatnak. Ugyanígy a BHT (Butil-hidroxi-toluol  – E321 ) tartósító , ami allergiát okozhat, gyengíti az immunrendszert , súlyosabb betegségekért is felelős lehet. Fenoxiethanol is található bennük, ami az idegrendszerre, szaporodásra hat negatívan. Vazelin is sok krém alapanyaga, ami egy olyan réteget képez a bőrön, amitől az nem tud lélegezni, így gyulladást is okozhat. Hasonlóan működik a szilikon is, könnyen kenhetővé válnak a krémek tőle, de még a hajápolókban is sokszor megtalálható.

Itt egy kis segítséget szeretnénk nyújtani, hogy gyorsan egyszerűen, hogyan készíthetsz magadnak olyan krémet, bőrápolót ami igazán hasznos és jótékony hatású lesz számodra.

Illóolajok választéka

DoTERRA illóolajok ajánlása,ha szeretnél többet tudni iratkozz fel oldalunkra, vagy írj nekünk , ha kérdésed van

 

Pin It on Pinterest