Immunrendszer erősítése természetesen

Immunrendszer erősítése minden évszakban nagyon fontos feladat. Az elmúlt időszakban még fontosabb szerepet kapott a jelenlegi kialakult helyzet miatt. Ahhoz, hogy szervezetünk ellenálló legyen a vírusokkal baktériumokkal szemben mindenképpen szükséges támogatni az immunrendszerünket. Természetes módon is többféle megoldás létezik az immunrendszer erősítésére. Összegyűjtöttem nektek az illóolajokat amivel tudjuk támogatni szervezetünket. Az illóolajok közvetlenül belélegezve vagy párologtatva, bőrön át könnyedén bejutnak szervezetünkbe és gyorsan kifejtik fertőtlenítő immunerősítő hatásukat. Szeretném bemutatni az általam is alkalmazott doTERRA illóolajokat az immunrendszer erősítésére.

Melyik illóolaj milyen hatással segít szervezetünknek?

On Guard védelmező keverék

Az doTERRA szabadalmaztatott esszenciális olajkeveréke támogatja immunrendszer természetes funkcióit. Az On Guard használható belsőleg napi rendszerességgel az egészséges immun-funkciók fenntartása érdekében. A napot kezdjük egy pohár vízzel, amibe egy csepp On Guard illóolaj keveréket cseppentünk és / vagy párologtassuk egész nap és / vagy éjszaka immunrendszerünk védelmére és a levegő tisztítására. A bőrünkre kerülve irritációt okozhat, ezért én a gyerekeknek 1 kiskanál mézbe cseppentve adom minden reggel.

Vadnarancs illóolaj

A vadnarancs az egészségre ható jó tulajdonságaiért a doTERRA egyik legkeresettebb illóolaja: fertőtlenítő, antibakteriális, gombaölő, gyulladáscsökkentő, antidepresszáns, nyugtató. A vadnarancs stimuláló és tisztító tulajdonságokkal is rendelkezik, így ideális az egészséges immunrendszer működésének támogatására, ugyanis védő hatású a szezonális és környezeti veszélyekkel, fenyegetésekkel szemben. Továbbá antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek támogatják az általános egészség fenntartását, mert növeli az ellenálló képességet és a szervezet védekezőképességét. Reggeli kávéba kakaóba cseppentve egy különleges ízt is ad az italunknak. Párologtassunk vadnarancsot a levegő tisztítására, energiafeltöltődésre és a hangulat javítására.

Citrom illóolaj

A Citrom illóolaj méregtelenítő hatású, tisztítja a levegőt és emeli a hangulatot, vidámságot hoz az életünkbe. Erőteljes a tisztító hatása mind a levegőre, mind az otthonunkban található különböző felületekre vonatkozik. A citrom frissítő és egészséges lökést ad ezért célszerű a vízbe cseppentve akár egész nap ezt fogyasztani. Belsőleg használva a citromnak tisztító és emésztést segítő hatásai vannak és támogatja a légzőszervek egészségét is.

Teafa illóolaj

A teafa illóolaj széleskörű alkalmazása két szorosan összefüggő tulajdonságán alapul- egyrészt elpusztítja a betegségeket terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és gombát, ezzel egyidejűleg pozitívan befolyásolja az ember immunrendszerét. A Melalueca, vagy ismertebb nevén teafa 90 különböző vegyületből áll és alkalmazása határtalan: híres a bőr tisztító és fiatalító tulajdonságáról, elősegíti az egészséges immunrendszer működését, véd a környezeti és szezonális fenyegetések ellen, hatékony csíraölő, tisztítja és fertőtleníti a bőrt, hatékonyan serkenti az immunrendszer működését

Tömjén illóolaj

Gyakran “olajok királya” -nak vagy folyékony aranynak is nevezik. Az egyik legértékesebb illóolajként vált ismertté, immunerősítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és antivirális szer. Használata rendkívüli egészségügyi előnyökkel jár, ugyanis a tömjén olaj támogatja az egészséges sejtfunkciót és “rákgyilkos”, képes elpusztítani a rákos sejteket, anélkül, hogy az egészséges sejtek károsulnának: elválasztja a rákos sejt agyát a testétől, megállítva ezzel a sérült DNS-kódok terjedését. Az ősi hagyományok szerint főként vallási szertartásokon használták, hogy könnyebben teremtsenek kapcsolatot a Teremtővel, ugyanis belélegezve elősegíti a béke, a relaxáltság, az elégedettség és az általános wellness érzését. A tömjén a védelem olaja: aggodalmaskodás, düh, idegfeszültség, bizonytalanság esetén jól hat az idegekre. Kezdjük a napot egy langyos pohár vízzel, amibe egy csepp tömjén és egy csepp citrom illóolajat cseppentünk, így támogatjuk sejtjeink fiatalságát és erősítjük szervezetünket a külső betolakodókkal szemben.

Eukaliptusz illóolaj

Az eukaliptusz olaj használata főleg légúti betegségek, fertőző vagy gyulladásos betegségek esetén ajánlott. Nagyon hatékony megfázás, orrdugulás vagy influenza esetén, ugyanis tisztítja az orrot, csillapítja a köhögést és segíti a légzést. Legfőbb előnyei: antivirális, antibakteriális, antiszeptikus, fájdalomcsillapító, lázcsillapító, gyulladáscsökkentő, görcsoldó, köptető, összehúzó, hegképző, regeneráló, sebgyógyító. Jótékonyan hat a légzőszervekre, tisztítja a légutakat, elősegíti a könnyű légzés érzetét és nyugtatja az elmét. Megfázás, influenza, asztma, arcüreggyulladás, nehéz légzés, köhögés, bronchitis és tüdőgyulladás esetén, frakcionált kókuszolajba keverve kenjük a mellkasunkra és a hátunk felső részére, de a gerinc mentén végigkenve vagy a talpunkra, orrnyeregre kenve, párologtatva és inhalálva vagy fürdővizünkbe csepegtetve is nagyon hatásos. Természetes légfrissítőként, elűzi a kellemetlen szagokat, ezért is ajánlott párologtatása. Párologtassunk otthon eukaliptusz olajat a levegő frissességéért.

Érdeklődj üzenetben és szívesen segítünk!
Regisztráció és vásárlás itt tudsz.

 

 

 

Pin It on Pinterest