Site icon Földimisztériumok

Mirha

mirha

Mirha doTERRA Myrrh

 

A mirha – más néven: szomáliai balzsamfát – a legrégibb idők óta használják, mind az aromája, mind a kiváló gyógyító tulajdonságai miatt. Az ókori világban nagyon népszerű volt, a kínaiak  és az egyiptomiak orvosságként alkalmazták, az Ótestamentum pedig megemlíti, hogy használták a keresztény egyházi szertartásoknál.

A mirha egy Szomáliában és Etiópiában honos cserjeféle, mely 5 méter magasra is megnő. Mikor a kérgét megvágják, a fa egy sűrű, sárgás, gumiszerű anyagot bocsát ki, amit megszárítanak és gőzlepárlással kinyerik belőle az átható, fás és zöld jegyekkel rendelkező illóolajat.

Napjainkban a mirhát használják a hagyományos kínai gyógyászatban, az Ayurveda gyógyászatban, az Unani gyógyászatban és az allopátiás gyógyászatban egyaránt.

Kitűnik hegesítő és fertőzésgátló tulajdonságaival, fertőtlenítő és gyulladásgátló hatású. Ajánlott sebekre és nehezen hegesedő felületekre, megrepedt bőrre, ekcémára, szájpenészre vagy fogínygyulladásra.

Előnyös tulajdonságai

Alkalmazások a kozmetikában és aromaterápiában

Top felhasználási területek:

Főbb tulajdonságok

 

Írj bátran, ha Te is szeretnéd megtapasztalni a doTERRA illóolajok erejét vagy, ha bővebb információra lenne szükséged! Ha szeretnél vásárolni vagy regisztrálni itt is megteheted.

Exit mobile version