JÓGA ILLÓOLAJ KOLLEKCIÓ

DoTERRA  jóga illóolaj kollekció azoknak kedvez leginkább, akik szeretnének az illatok segítségével még jobban a lelkükre hatni egy meditáció, jóga vagy a csakrájuk aktivizálása alkalmával.
Az aromaterápiának több irányzata és alkalmazási módja is létezik. A legizgalmasabb mind közül a lélekre ható aromaterápia, mely az illóolajok érzelmekre gyakorolt hatásával foglalkozik.
Az illóolaj olyan különlegesség amely képes arra, hogy a legmélyebbre hatoljon és az ott lévő elfeledett emlékekhez utat találjon. Ez az út felismeréseket hoz és önismeretre tanít.
Az érzelmi aromaterápia egyik módja az, amikor behívjuk az illatokat a jóga gyakorlásába. Az illóolajok bizonyítottan hatnak a fizikai állapotunkra és a lelki állapotunkra is. Már maga az aromaterápia is jógikus: ha elkezdjük használni az illóolajokat az egészségünk érdekében, akkor kényelmesebben, egészségesebben, tudatosabban élünk. Ugyanezt teszi a jóga is. Az illóolajokkal folytatott munka során is hasonló folyamatok zajlanak le, mint a jóga gyakorlása közben: nem csak a fizikai tüneteinkre hatnak, hanem a lelki sémákat is oldják.
A doTERRA jóga illóolaj kollekció több szinten segítenek a jógagyakorlásban:
  • felkészítik a testünket a jógázásra: bemelegíthetjük velük az izmokat, ízületeket a sérülésveszély elkerülése érdekében
  • segítenek a légutak megtisztításában, hogy a légzésünk könnyebben, harmonikusabban, mélyebben tudjon áramolni. Ezzel segítik a prána megfelelő áramlását.
  • a mozgás után segítik a test regenerálódását.
  • segítik a meditációt, a relaxációt, a befelé fordulást.
  • lenyomatokat képeznek, így a hétköznapi életben is segítik előhívni a jógagyakorlás tapasztalásait.
Az aromaterápia és a jóga együtt tehát még jobban képes felkészíteni minket arra, hogy elérjük a befelé fordulást, a megfelelő tudatállapotot.
Ennek támogatására született meg doTERRA Jóga illóolaj kollekció, 3 keverékből álló, a stabilabb, elmélyültebb, emelkedettebb jógagyakorláshoz.

ANCHOR illóolaj keverék

A könnyű ülés olaja. Megszilárdító keverék.
Ideális keverék, hogy mind szellemi, mind testi szinten felkészüljünk a gyakorlásra. Melegítő hatású illóolajokat tartalmaz, ezzel védi az izmokat, ízületeket. Ez a keverék támogat minket abban, hogy fizikai és szellemi szinten is elérjük a határainkat.
Összetétele:
Levendula: nyugtató, harmonizáló hatású illóolaj, mely oldja a feszültséget testi és lelki szinten
Virginiai boróka: érzelmi kiegyensúlyozó, csökkenti a feszültséget, javítja az állóképességet, mentális erőt ad
Ceyloni fahéj: melegítő hatású illóolaj, mely bemelegítésnél fontos, emellett határt szab
Fekete bors: melegítő hatásával motivál, felébreszti a személyes erőt
Tömjén: segíti a légzőrendszer munkáját, a tisztánlátás olaja hisz az egyik ősi szakrális olaj, segít a mélyebb átélésben
Szantálfa: meditációs szakrális olaj, segíti a meditációt, a belső csend elérését, erőteljes stresszoldó
Pacsuli: a földelő olajok egyike, stabilitást ad, megtart a nehéz helyzetekben, görcs- és feszültségoldó illóolaj, mely támogat abban, hogy a test és a szellem össze tudjon kapcsolódni.
Ez a keverék csodás fel-, de akár levezetője is lehet a jógagyakorlásnak.
Alkalmazás: Gyakorlás előtt a hordozó olajjal (pl. szezámolajjal) felhígítva át lehet masszírozni vele a testet, a tenyerünkön maradt illatból kenjünk a talpakra – stabilitást ad, majd lélegezzünk mélyeket tenyerünket az orrunk elé tartva. Savászana előtt is érdemes inhalálni, hogy rögzüljenek azok a tapasztalatok, amelyek a gyakorlás során felszínre kerültek.
Egy központosító keverék, amely segíti az önbizalmat és nyitottan tart a lehetőségekre.
Összetétele:
Bergamott: az egyik legerősebb nyugtató, stressz- és szorongásoldó olaj, a megfelelési kényszerből adódó görcsöket is. Segít abban, hogy a magunk tempójában találjuk meg a határainkat a gyakorlás során.
Koriander: harmonizáló és kiegyensúlyozó olaj, mindezek mellett az emésztést is segíti, ezáltal segít feldolgozni azokat a tartalmakat, amiket a jóga a felszínre
Majoranna: nyugtató, görcsoldó illóolaj, mely befogadóvá, elfogadóvá teszi a jógázót a gyakorlás során felmerülő tapasztalatokkal szemben, valamint segít kapcsolódni önmagunkkal.
Borsmenta: fókuszt adó, tisztító illóolaj, serkenti az energiák áramlását, hisz emelő hatású, és fokozza a teljesítőképességet azáltal, hogy a vér oxigén felvételére jótékony hatással bír. Segíti a szembenézést minden érzelemmel, amely görcsök, feszültségek formájában keletkeznek az izmokban.
Geránium: ez adja az érzelmi biztonságot, gátolja a negatív érzelmek feszültségfokozó hatását
Bazsalikom: a megújulás olaja, hisz segít megélni a mélységeket és támogat a felemelkedésben. Úgy fokozza az éberséget, hogy mellette nyugtat, gátolja a feszültségek kialakulását.
Rózsa: a keverék lelke, a szív és a szívbéli szeretet olaja, keretet ad azzal, hogy megtaláljuk a határainkat, és segít azok túllépésében
Jázmin: felvértez minket az akadályokkal szemben, segít legyőzni azokat, lendületet és kitartást ad hozzá. Ébren tartja a tüzet, amely ahhoz szükséges, hogy kitartsunk.
Alkalmazás: A jóga aktív részében ajánlott alkalmazni, mikor a különböző jógapozíciókban mélyedünk el. 1-2 csepp a pulzuspontokra.
Az ALIGN fókuszt ad, összpontosításra ösztönöz, kitartóvá tesz és segít elfogadni a határainkat. Erősíti az önmagunkba vetett hitet. A gyakorlatok után a fáradt izmokba masszírozva segíti azok regenerálódását. Segíti az idegrendszert feldolgozni a gyakorlás során szerzett tapasztalásokat, és azok készségszintre jutását. A mindennapi életben minden olyan helyzetben fordulhatunk az ALIGN felé, amikor bátorításra, önbizalomra, erőre van szükségünk, amikor kell a tudatos jelenlét. Támogatást ad akkor, amikor ki kell tartania a lelkesedésnek.
Meditáció olaja. Megvilágosító keverék.
Az Arise inspirálja azokat a pillanatokat, amikor elérjük a legmagasabb lehetőségeket.
Összetétele:
Citrom: a méregtelenítő, tisztító folyamatok támogatója, amelyeket a jóga elindít először fizikai majd lelki szinten. Energizál és feltölt. A citrom a szél a vitorlánk számára. Megtartja az elme és a szellem tisztaságát.
Grapefruit: támogatja az anyagcserét, erősíti a citrom méregtelenítő hatását. Segíti a pozitív testkép kialakítását.
Szibériai fenyő: nyugtató tulajdonságú olaj, amely felszabadítóan hat a légzésre, lélekre. Segít elszakadni a generációs mintáktól, amelyek a tudattalanul, de befolyásolnak minket. Támogat minket abban, hogy a valódi önmagunkká váljunk az ősök sémái nélkül.
Illatcserje: segíti az ellazult fókuszálást, ezáltal támogatja a meditációt. A mindennapi életben fokozza a kreativitást, lelkesedést ébreszt.
Orvosi citromfű: rendkívüli erejű relaxációs olaj, amely elvezet egy olyan belső csendbe, amiben kioldódhatnak a konfliktusok, érzelmi feszültségek. Ráadásul oldja a szorongást, a lelki görcsöket. A citromfű reményt hoz, reményt ad.
Alkalmazás: 1-2 csepp a pulzuspontokra és azok mély belégzése elősegíti a mélyebb meditációt.
A jóga során mély utazásokat teszünk önmagunkban. Az ARISE kisimítja a felkavaró érzelmi megtapasztalásokat, amelyek a felszínre kerülnek a gyakorlások során. Segít szembesülni a gyengeségeinkkel, a valódi énünkkel, az erősségeinkkel, hogy ezeknek építő hatása legyen ránk. Így támogatja a személyes fejlődésünket testi és szellemi téren. Az ARISE jól illeszkedik a meditációhoz, növelve annak minőségét, elérhetővé teszi a csendet és az elmélyülést. Ez a keverék tökéletes arra is, hogy a gyakorlás élményét átemeljük a mindennapokba.
Írj bátran, ha Te is szeretnéd megtapasztalni a doTERRA illóolajok erejét vagy, ha bővebb információra lenne szükséged! Ha szeretnél vásárolni vagy regisztrálni itt is megteheted. Iratkozz fel hírlevelünkre és kérd az ingyenes termékmintákat vegyél részt online vagy személyes illóolaj bemutatónkon.

Pin It on Pinterest