Ciprus illóolaj

A ciprus illóolaj a mozdulás, az áramlás, az átmeneti állapotok védelmező olaja.

A ciprusok igazán ősi, már a görög mitológiában találkozhatunk vele. Ekkor Hédász az alvilág Istene a távozott lelkek urának minőségével kapcsolta össze. A Bibliában is találkozhatunk vele, Noé a bárkát ciprusból építette családja számára, ugyanis a ciprusnak olyan tulajdonságai vannak amely hozzájárult ahhoz, hogy a megpróbáltatásokat túl élje: erős, rugalmas, kemény és ellenálló.

Szakrális növény, ezért az olaja is az. Megerősíti a hitünket abban, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk. Isten mellénk áll, az ima, az imádság olaja is ezáltal. Hiszünk magunkban, akár ez egy átmeneti állapot, bízunk magunkban, hogy amin keresztül megyünk az elkerülhetetlen része az életünknek.

Tonizáló, ér összehúzó hatása van ezzel felgyorsítja a vér áramlását is és a végtagokban a vérellátás jobb lesz, ennek következménye, hogy jobban kering a vér azaz vérnyomás is csökkenni fog. Keringés hiány van a végtagokban, akkor oda lehet kenni közvetlenül és hígítás nélkül és megszűnik a hideg érzet a testrészeken. Hosszabb távú használata javasolt, ekkor inkább keverékekben. Ha ödéma esetében alkalmazzuk nagyon jó hatással lesz a talpra kent ciprus olaj, a visszeres részekre is alkalmazható és a seprűereknek is jót tesz, de csak finoman kenve, nem szabad masszírozni.

A ciprus üdítő, fás aromája pihentető hatású. Egy hosszabb futás előtt is kifejezetten jó ha használjuk a lábfejünkre és lábszárunkra kenve, hogy feltöltsük energiával.

A ciprus illóolaj elsődleges előnyei:

  • blokkok oldása
  • fájdalomcsillapítás
  • összehúzás – ér és nyálkahártya
  • jó közérzet
  • jó keringés

Mire használhatjuk a ciprus illóolajat?

Az ősi hagyomány főleg húgyúti problémák kezelésére használta, valamint azokra az állapotokra javasolta még amelyek sok vízvesztéssel jártak, mint például hasmenés, izzadás, menstruáció.

Energetizáló hatása miatt kifejezetten szeretik wellnessben alkalmazni, hangulatjavító és bőrregeneráló tulajdonságai miatt is ismert. Masszázsokkor is nagyon kedvező a használata, mivel a bőrre jó hatással van, kifejezetten a zsíros bőrnek nagyon kedvez. És egy kellemes spa sós fürdő igazán ellazít, pihentet ha ciprus olajjal egészítjük ki.

A kínai hagyomány szerint májproblémák és légúti megbetegedések kezelésére használja.

Érzelmi hatásai segítenek a veszteség és a gyász érzéseinél, földelő és nyugtató hatásainak köszönhetően biztonságot ad.

A ciprust az átalakulás olajának is nevezik, mert idegfeszültség vagy stressz problémákban csökkenti a nyugtalanság és a túlhajszoltság érzését.

Hogy használd a ciprus illóolajat?

  • nem toxikus, nem érzékenyít és nem irritál ezért bőrre hígítás nélkül is kenhetjük, hosszabb tavú használata javasolt főleg és ekkor keverékek készítése az érrendszerre jó hatással van.
  • következő olajokkal jól keverhető: bergamott, muskotályzsálya, fenyő félék, rozmaring, boróka, citrom, vadnarancs, szantálfa, levendula, grépfrút, szalmagyopár, tömjén
  • terheseknek nem ajánlott a használata
  • csak külsőleg, belsőleg nem javasolt
  • természetesen a diffuzórban is kellemes érzéssel tölt el az illat

 

Érdeklődj üzenetben és szívesen segítünk!
Regisztráció és vásárlás itt tudsz.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest