Arcelemzés szempontjai

Olvasni arcról, szem állásából, ajkak teltségéből, szemöldök ívéből, írisz nagyságából, orr formájából nem könnyű feladat. Ezek azok az ismérveink, amelyek ránk jellemző egyedi jellegzetességet mutatnak. Arcelemzés során a kineziológiában régi fényépeken figyelhetünk fel azokra a vonásainkra, amelyek az évek során átalakultak, megváltoztak arcunkon. Egy kineziologiai oldás során ezek elemzésével dolgozhatunk. Lehetnek apró változások, amelyeket feltárunk arcelemzéskor, amelyek azért alakulnak ki, mert az egyes jellegzetességhez tartozó viselkedési formákat nem tudjuk megélni, vagy nem ismerjük fel őket, vagy éppen az elfogadás helyett elnyomjuk őket.

Ismerem-e magam?

 

Felismerni és elfogadni azt a valakit, akik valójában vagyunk sokszor nehéz feladat, de a könnyebb felismerésben segítségünkre lehet néhány fő jellegzetességi terület bemutatása. A pszichológia óriási lépéseket tett az emberi viselkedési formák általános tendenciáinak feltérképzése felé. A kineziológiában azonban az egyén genetikai összetételén van a hangsúly arcelemzés során, és a személy viselkedését csak a saját, specifikusan egyedi jellegzetésgeivel veti össze. Mindannyian egyediek vagyunk, mind genetikai felépítésünket, mind élettapasztalatainkat tekintve. Ahogy senkinek sincs ugyanolyan ujjlenyomata, vagy éppen azonos formájú füle, úgy senki sem reagál ugyanúgy az életre.

Kineziológia a tudatosságért

 

A tudatos választás során elfogadjuk és tiszteletben tartjuk mások ösztönös viselkedését. Önmagunkkal szemben is vagy elfogadjuk saját szerkezetünket és azt a viselkedést, amit az a jegy kévisel, vagy nem. Ha nem, akkor lehet segítségünkre a kineziológia arcelemzés módszere.

 

Kineziológia arcelemzés hat jellegzetességi területete

 

A gondolkodási jellegzetességhez tartozik, a homloklebeny, az asszociatív gondolkodás. A pozitív változásért is itt hozzuk létre döntéseinket, erre a területre alapvetően a jelen vonatkozik. A cselekvési jellegzetességi területhez, a homloklebeny alapi és motoros területei tartoznak és a fali lebenyek, a függőleges fülvonal mögötti rész. Az agy a külvilágból érkező ingerekre reagál, a pillanatnyi és a felidézett érzelmek által kiváltott testérzeteket regisztrálja, ezek az érzetek pedig mozgást, cselekvást váltanak ki. Az érzelmi jellegzetességi területhez több agyi rész is tartozik, melyek főként a függőleges fülvonal mögött helyezkednek el, a hátsóagy tárolja emlékeinket, így ez a terület a múltat képviseli. Az ösztönös jellegzetességi területhez a szavak nélkül történő megnyulvánulások tartoznak. A testi jellegzetességi terület a test alapvető szerkezetét mutatja be. Ahogy pillanatnyilag kinézünk jellegzetességi terület megmutatja a szokásos viselkedésünket, vagy éppen az adott helyzet által kiváltott stressz reakciót.

Kineziológiai módszerekkel feltárhatjuk, hogy mely jellegzetességi területtel kell mélyebben foglalkoznunk, a bennünk rejlő tulajdonságok mely részét éljük meg, melyeket nyomjuk el magunkban.

Arcelemzés kineziológiai oldás során

Bejelentkezés

Pin It on Pinterest